Op Duurzaamwijndrinken.be (#DWD) kom je alles te weten over duurzame kwaliteitswijnen van Europa.
Laat je inspireren door de avonturen van sommelier en wijnhandelaar Dries, koop kwaliteitswijn rechtstreeks bij wijnbouwers en schrijf je in voor een educatieve wijndegustatie. Santé!

Op Duurzaamwijndrinken.be (#DWD) kom je alles te weten over duurzame kwaliteitswijnen van Europa. Laat je inspireren door de avonturen van sommelier en wijnhandelaar Dries, koop kwaliteitswijn rechtstreeks bij wijnbouwers en schrijf je in voor een educatieve wijndegustatie. Santé!

Wijnbouwer Elio Ottin van Ottin Vini

Ontmoet Elio Ottin uit Aosta. Hij jaagt er sinds 1999 zijn dromen na en verrast je met een sublieme Petite Arvine, maar ook een Pinot Noir, Fumin en Torrette Supérieur. Met succes en met 100% passie.

Wijnbouwer Michele Braganti van domein Monteraponi

Op naar Azienda Agricola Monteraponi, waar Baron Ugo na 1000 jaar nog springlevend is. Je proeft er de zon in de rosato, schitterende Chianti’s en andere wijn met adellijke allures.

Wijnbouwers Giovanna en Serena van Agricola Brandini

Van duurzaam idee tot Agricola Brandini. De zussen Bagnasco laten je wijn proeven, overheerlijk eten, gastvrij logeren, workshops volgen en tot rust komen. Allemaal met zicht op de wijngaarden in La Morra, Piemonte.

Italië

Italië is wereldtop voor de wijnliefhebber. Van in de top van de laars tot in de hak wordt hier wijn gemaakt, zoals nergens anders.

Voor de perfecte combinatie van culinair genot, wijn en cultuur moet je in Italië zijn. Ter plaatse kennis maken met de wijnbouwers, luisteren naar hun verhaal en proeven van hun heerlijke producten. En tegelijkertijd genieten van de rijke cultuur en geschiedenis in een prachtig mediterraans klimaat. La dolce vita.

Weingut Gabel

Duurzame Riesling uit Pfalz

Kom mee naar het hoogste én zonnige wijndorp van de Deutsche Weinstrasse en ontmoet Oliver Gabel van domein Weingut Gabel. Hij maakt er sinds 2014 zeer goede, authentieke wijn: Trouw aan het artisanale productieproces. Vooruitstrevend in stijl. En sinds 2019 ook met bio-label.

Duitsland

Onbekend maakt onbemind? Toch is Duitsland, met een productie van bijna 10 miljoen hectoliter wijn per jaar, een zeer bijzonder wijnland. En met meer dan 40 jaar ervaring in biologische wijnbouw, ook één van de meest duurzame wijnlanden van heel Europa. Wat heeft Duitsland nog meer te bieden dan prachtige witte riesling- en rode spätburgunderwijn? 

Pfalz

Wie Duitsland wil ontdekken als wijnland, begint het best in Pfalz.