Over Dries

Van persoonlijke passie naar duurzame missie. Er valt zoveel te ontdekken in de wijnwereld.

Mijn passie

“Al meer dan 25 jaar, ben ik gefascineerd door wijn. Het begon thuis, door het zoeken naar een gepaste wijn bij het eten. Vandaag leer ik wijnbouwers kennen via de restaurantkaart op vakantie. Eerst proeven, eten en dan afspraken maken om hun domein te bezoeken.
Geweldig toch?

Mijn ontdekkingstocht startte in de traditionele Franse en Italiaanse wijnregio’s Bordeaux en Bourgogne, Toscane en Piemonte. Mijn interesse voor wijn bleef groeien en werd een passie om nooit meer los te laten.

Vakanties werden gekozen in functie van wijngebieden. Bezoeken aan wijnboeren een vanzelfsprekendheid. Hoeveel wijnbouwers ik door de jaren heen bezocht heb in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk is niet meer te tellen.

In eigen land schoolde ik me ‘s avonds bij. Intussen ben ik sommelier-wijnhandelaar, met expertise in Europese wijnregio’s en in wereldwijnen.”

Mijn motivatie

Duurzaamwijndrinken.be ontstond tijdens één van de vele gesprekken op bezoek bij wijnbouwers, die overtuigd zijn van de schadelijke impact van conventionele wijnbouw op onze gezondheid en die van de wijngaard. 

Een duurzame leefomgeving is noodzakelijk voor de toekomst van hun familiebedrijf.

Ontdekkingen om te delen

“Duurzaamwijndrinken.be neemt je mee op reis naar familiale wijnbouwers over heel Europa, die het pad van de conventionele wijnbouw verlaten hebben en nu op duurzame wijze kwaliteitswijnen produceren.

Zij maken vandaag de meest fantastische wijnen, maar staan (uiteraard) de ganse tijd met hun voeten in de aarde. Ze zijn te weinig of niet bezig met hoe hun wijn aan de man geraakt. Daarom zorg ik ervoor dat de wijn tot bij ons in België geraakt, zodat ook wij ervan kunnen genieten. En dankzij de korte distributieketting, lukt dat aan een eerlijke prijs voor wijnbouwer én wijnliefhebber.”

Alle wijnen in onze webshop werden geproefd en goedgekeurd door een wisselende jury van minstens 3 sommeliers, waaronder mezelf.

Je kan op onze kennis en expertise vertrouwen en hier met een gerust hart voor kwaliteitswijn kiezen. Je weet wat je koopt, wie je wijn gemaakt heeft, en hoe die gemaakt is. En dat smaakt zoveel beter.”

Laat je inspireren, 
geniet met kennis,
en proef van mijn duurzame ontdekkingen.