Biologische wijn of organic wine

Biologische wijn wordt met biologisch of organisch geteelde druiven gemaakt; volgens lokale én Europese principes van de biologische landbouw. Er komen geen chemische meststoffen, pesticiden, fungiciden of herbiciden (onkruidverdelgers) aan te pas. 

Wie wijn maakt met een EU-biolabel moet de EU-bionormen strikt volgen tijdens het productieproces en wordt elk jaar door een onafhankelijke partij gecontroleerd. Een voorbeeld voor sulfiet? Het is niet de wijn, maar de sulfiet in de wijn die je hoofdpijn bezorgt. Zonder sulfiet blijft wijn niet lang goed. Daarom staat de vermelding ‘bevat sulfiet’ bij wet verplicht op de fles. Voor biologische rode wijn is de Europese norm max. 100 mg sulfiet per liter. Terwijl conventionele rode wijn max 150 mg sulfiet per liter bevat. In biologische witte en rosé wijn mag er max. 150 mg sulfiet per liter. Terwijl er in conventionele witte en rosé wijn 200 mg sulfiet per liter toegelaten is.